חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ע"א 8729/03

: | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט העליון בירושלים
8729-03-א'
23.10.2003
בפני :
אשר גרוניס

- נגד -
:
1. משה ארבל
2. ניצה ארבל

:
1. חברת אברהם גינדי בע"מ (בפירוק)
2. מאורה בראי
3. דליה ויילר
4. אריה מירקין
5. אילה מלא רון (מירקין)
6. אביטל רמבה (מירקין)
7. אורלי שאול (מירקין)
8. איריס וולף (מירקין)
9. אפרת מירקין
10. כונס הנכסים הרשמי
11. בנק לאומי למשכנתאות בע"מ
12. ציפורה בליצר עו"ד
13. חברת בא-ציא 77 (1995) בע"מ

החלטה

1.        ביום 17.10.85 נחתם הסכם למכירת דירה (להלן - הסכם המכר) בין המבקשים, הם הרוכשים, לבין המשיבה 1 (להלן - החברה), היא המוכרת. התמורה הכוללת אותה נדרשו המבקשים לשלם בהתאם להסכם המכר הייתה סך בשקלים שהיה שווה, אותה עת, כ- 54,606$. הדירה אמורה הייתה להיבנות על מקרקעין שבבעלות המשיבים 9-2 (להלן - הבעלים), כחלק מעסקת קומבינציה שגובשה בין החברה לבין הבעלים. בעקבות הסכם המכר, נרשמה לטובת המבקשים הערת אזהרה על המקרקעין (להלן - הערת האזהרה), וכן הוצאה לטובתם ערבות בנקאית על סך בשקלים שהיה שווה ערך, אותה עת, ל- 30,000$ (להלן - הערבות הבנקאית). בשנת 1986, לאחר ששילמו המבקשים את מרבית התמורה בגין הדירה, ובטרם החלה בנייתה, נקלעה החברה לקשיים ונכנסה להליכי פירוק. במהלך שנת 1987 חילטו המבקשים את הערבות הבנקאית, וכן הגישו למפרקי החברה (להלן - המפרקים) תביעת חוב על סך 32,000 ש"ח (20,000$ כערכם אז).

2.        המפרקים, אשר מונו אף ככונסי נכסים ביחס למקרקעין, הגישו ביום 9.6.03 לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה למתן הוראות. במסגרת הבקשה עתרו הם לאישור מכירת המקרקעין למשיבה 13, וזאת לאחר שבוצע הליך של התמחרות. עוד ביקשו הם כי תימחק הערת האזהרה, וזאת כנגד תשלום סכום מסוים למבקשים. המבקשים התנגדו לבקשה וטענו כי אין לאשר את המכר אלא בכפוף להערת האזהרה. ביום 24.8.03 נענה בית משפט קמא (כב' השופטת ו' אלשייך) לבקשה, והורה כי הערת האזהרה תימחק בכפוף לתשלום סך של 12,000$ למבקשים. כן פסק בית המשפט כי המבקשים יישאו בהוצאות בסך של 40,000 ש"ח לטובת המפרקים (להלן - ההחלטה). הערכאה הדיונית נענתה אך באופן חלקי לבקשת עיכוב הביצוע מטעם המבקשים, בקובעה כי על המפרקים להחזיק סכום של 100,000 ש"ח בנאמנות עד למתן הכרעה בערעור המבקשים. ערעור כאמור הוגש ביום 25.9.03. בד בבד אף הגישו המבקשים בקשה לעיכוב ביצוע, במסגרתה עתרו להשארת הערת האזהרה על כנה. לחלופין ביקשו הם להורות למפרקים לעכב את חלוקת התמורה שתתקבל ממכירת המקרקעין (להלן - כספי התמורה), או להמציא התחייבות כי כספי התמורה יוחזרו לקופת הפירוק ככל שיידרש הדבר בהתאם לתוצאות הערעור.

3.        מתגובת המפרקים לבקשת עיכוב הביצוע עולה, כי הערת האזהרה נמחקה עוד ביום 17.9.03, היינו טרם הגשת הבקשה שלפניי. בו ביום נרשמה הערת אזהרה לטובת המשיבה 13. זאת ועוד, חלק בלתי מבוטל מכספי התמורה שולם זה מכבר. לאור האמור, ובהתחשב בין היתר בכך שהבקשה דנא הוגשה כחודש לאחר דחייתה החלקית של בקשת עיכוב הביצוע על ידי בית המשפט המחוזי, אין מקום להיעתר לבקשה ככל שמתייחסת היא להערת האזהרה. עם זאת סבור אני, בין היתר לאור שוויו המשוערך של הסכום הנקוב בתביעת החוב של המבקשים, כי יש להגדיל את הסכום אשר יוחזק בנאמנות ולהעמידו על 250,000 ש"ח.      

4.        התוצאה היא, שהבקשה מתקבלת בחלקה, במובן זה שסך כספי התמורה אשר יוחזק בנאמנות על ידי המפרקים עד להכרעה בערעור יעמוד על 250,000 ש"ח. בנסיבות העניין, אין צו להוצאות.

           ניתנה היום, כ"ז בתשרי תשס"ד (23.10.03).

                                                                                      ש ו פ ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.    התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>